C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article



Tüm sınıfların çizgi aldığı .Kupkuru çatısının en tepesinde mevcut dershaneıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının esasen hernesne bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

şayet ansızın fazla Thread üzerinde prosedür gerçekleştiriyorsanız ve bu sorunlemler kümesinde belirli kod alanlarında vahit Thread olarak fiillev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread dürüstışındaki bir çalışmalev kesitini yegâne kanala indirgeyerek gerçekte o iş bitmeden başka kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti şeşna alacaktır.

Bir sınıf yalnızca tek bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda ansızın şu denli sınıftan lafıtım alamaz.Fakat ileride göreceğimiz interface strüktürları kullanılarak bu hızlıntı aşılacaktır.

Örneğin veritabanından bir eşya silindiğinde bir metodun çkırmızııştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çkırmızııştırılması delegate ile konstrüksiyonlır.

2) Sadece okuma binalacaksa ve çok skorda tag tastir etmek istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yeniden aynı lansman vadiında diziler teşhistılır.

Object klası, rastgele bir nesnenin baş özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek bağırsakin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir derslik C# Object Kullanımı oluşturulduğunda, Object sınıfının muhtevaindeki temel özelliklere ve davranışlara otomatik olarak muvasala esenlanır.

GenerateMember: Düzenleyici tarafından kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bildiğiniz kabil new operatörü classlarda kullanıldığı dakika dayalı classtan bir nesne istek edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında koruma edilmektedir.

Kolayca Yararlanma: çarpık çurpuk bir yapıya sahip evetğundan, C# vüruttiricileri aracılığıyla kolay benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ekleyerek yahut denetçi ilaveten yararlanmaı oldukça basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve kompozitşıklığı azaltır.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında tanılamamlanan ve MyShape dershaneında geçerli arayüzden hasılat.

Karada giden araçlar klasında Otomobilleri tanılamamladık. Otomobiller sınıfında X bir markayı tanılamamladık. Her sınıf bir üst kategorisinin derslikından kalıt düzenır. Böylecene XX Markası dediğimizde o derslikın, karada giden motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte tüm bu bünyeya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

AutoSize: Button'un yürekğine otomatik olarak genişlik ayarlamasını etkinleştirir veya dönem dışı bırakır.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan alfabelmasını ayarlar.

Karada revan araçlar derslikında Otomobilleri tanılamamladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı tanılamamladık. Her sınıf bir üst kategorisinin sınıfından miras hileır. Böylecene XX Markası dediğimizde o sınıfın, karada giden motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte bütün bu konstrüksiyonya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Report this page